welkom

Hennie van der Velden (1944 Heerlen) werkt vanuit haar prachtig landelijk gelegen atelier in het Betuwse Ingen.
Na haar studie als docent eerstegraads handvaardigheid  aan de Academie voor Beeldende Vorming heeft ze vele jaren gewerkt als docent  in het Middelbaar onderwijs (1968 – 2003).
Verder heeft zij nog 3 jaar, naast haar werk als docent, in de avonduren de vrije richting gevolgd op de Academie voor Industriële Vormgeving (1970 – 1974). In 1995 vestigt ze zich als zelfstandig beeldend kunstenaar.

Vanaf 2001 is ze lid van de Burense Kunstkring en in 2003 neemt ze als lid van de Culturele raad Buren mede het initiatief om de Kunst en Cultuurroute Buren B!zonder op te zetten.

Hennie exposeert regelmatig en haar werk is o.a. in bezit van particuliere verzamelaars en bedrijfscollecties.

mijn werk

‘Zowel bij mijn schilderijen als bij de handgevormde keramiek, laat mijn werk zich het best omschrijven als figuratief expressionistisch. Veelal vormen landschappen of objecten uit de natuur en dagelijkse omgeving, de inspiratie voor mijn werk.

Een stevige vrije toets en een krachtig coloriet zijn kenmerkend voor het werk, waarmee een geheel eigen en verrassend beeld van de werkelijkheid wordt uitgedrukt. Mijn werk is o.a. in bezit van particuliere verzamelaars en bedrijfscollecties.’

Mocht je interesse hebben in mijn werk dan kan je altijd een telefonische afspraak maken. Voel je welkom in mijn atelier t 06 30 48 92 92